Epi Centre Completes Perfect Circle

The new Epi Centre Playground is the fourteenth and final part of the Waltham Forest Regeneration Sphere. The ambitious scheme, which has breathed new life in to many parts of the East End of London, has now reached its conclusion after months of consultation, planning and research.

Epi Centre is positioned between the Epi Community Centre and the Leisure Centre. It has always been a high usage play area, but had shown signs of dilapidation and decay. New swings and slides were a necessity, along with a large multi-purpose play unit. There was also concern regarding the existing teen shelter which served as an anti-haven for undesirables.

Waltham Forest Council and the users, however, wanted the shelter to remain, as many people used this to view the football games on the adjacent MUGA. The issue was solved by removing the existing set-up and replacing with a more appropriate open-covered building. Along with a new shelter, we removed the old and underused climbing unit and installed a more exciting, challenging multi-play item. We also added flat swings, a see saw, play boards, a large climbing net and picnic benches.

The local Mayor was on site to cut the ribbon and officially open the park. We had heard that the launch date would fall on his birthday, so the local primary school made him a card and eibe organised a large birthday cake for the big day. Unfortunately the mayor was unwell, so one of the local councillors accepted the card on his behalf. Then the children all sang happy birthday and blew out the candles anyway!

Sandra McLeod from Mayville Primary School commented on how helpful eibe had been with the provision of information and revealed that the installation team were incredibly polite, working tirelessly throughout - and were fully deserving of their slice of cake...

Epicentre-Collage

The fields marked with * are required.